Sıkça Sorulan Sorular

Zirkonyum Porselenlerin Ömrü Ne Kadar?

Zirkonyum Kaplama Sağlamlığı

Şeffaf görüntüsünün ardında oldukça sağlam bir yapıya sahip olan zirkonyum, en çok tercih edilen kaplama yöntemlerinden bir tanesidir. Zirkonyum, yapısı gereği değişime uğrayarak şekillenen bir maddedir. Çeşitli ısılardan geçerek dijital işlemlerden son hali verilerek kullanıma hazır hale gelir. Diş hekimlerince titizlikle diş yüzeyine uygulanır.

Zirkonyum Diş Kaplama Nasıl Uygulanır?

Hem hekim hem hasta acısından uygulanması oldukça basit bir yöntemdir. Öncelikle ilk muayenede dişe yapılacak işlemler tespit edilir. Ardından hasta ile birlikte fotoğraf çekimi yapılır. Fotoğraflar dijital ortama aktarılır. Bundan sonrası hasta hekim ortak kararı ile ilerlemeye devam etmektedir.

Dişlerin boyutu, yapılacak dişlerin sayısı, renk seçimi, yüze uyumu, doğallığı ayarlanır.

Dijital ortamda dişlerin ölçüsü  alınır. Metal destekli kaplama yapımında ölçü alımı oldukça sıkıntılı olabiliyor. Ağıza yerleştirilen hamur kıvamlı madde hastaları rahatsız edebiliyordu. Ancak zirkonyum kaplama yapımında teknolojiden faydalanıldığı için bu tür zahmetlere katlanmak zorunda kalınmıyor. Ölçü işlemi ile birlikte zirkonyum kaplama, laboratuvar ortamında yapılmak üzere işleme alınıyor. Bu süre 3 ile 5 gün arasında değişmektedir. ( Bu süre hekim yoğunluğuna, klinik çalışmalarına göre farklılık gösterebilir.)

Zirkonyum kaplamalar geldiğinde hastaya sin kez dişlerin son hali gerilir. Hastanın onayı ile birlikte kaplama yapılacak dişler işleme alınır.

Dişlerin yüzeyleri şerit şeklinde az miktarda törpülenir. Bunun nedeni, zirkonyum kaplama yapıştırıldığında diş yüzeyinde çıkıntı olmasını önlemektir. Törpüleme işleminin ardından hekim şeffaf olan zirkonyum maddesini alır ve özel yapıştırıcısını uygulayarak doğal dişe sabitler. Bu sabitleme işlemi çok dikkat gerektirmektedir. En ufak hata ve dikkatsizlik kaplamanın ziyan olmasına neden olabilir. Zirkonyum kaplamanın amacı doğal görünüm kazandırmaktır. Diş eti ile zirkonyum kaplama titizlikle birleştirilmelidir.

Zirkonyum Kaplama Çabuk Kırılır Mı?

Zirkonyum maddesi oldukça dirençli ve dayanıklıdır. Ancak her ne kadar dayanıklı olsa da doğal dişlerde olduğu gibi bazı durumlarda hasar görebilir.

Sert ve kabuklu yiyecekleri dişlerinizden uzak tutmakta fayda var. Dişinizle kırmak yerine başka bir cisim kullanmanız faydanıza olacaktır.

Ayrıca diş gıcırdatma, dişleri sıkma gibi alışkanlıklardan da uzak firmanızda fayda var.

Bu konularda biraz daha hassas olunduğu takdirde zirkonyum kaplama uzun yıllar kullanılabilir. Şeffaf görüntüsü ile dayanıklılığı tamamen birbirinden farklıdır.

Zirkonyum Kaplama Düşer Mi?

Özel yapıştırıcı içeriği ile doğal dişe sabitlenen zirkonyum kaplama, dişten düşme, yerinden oynama gibi durumlara neden olmaz. Tıpkı doğal dişiniz gibi rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Zirkonyum Kaplamalarda Renk  Değişikliği Olur Mu?

Zirkon maddesi işlemlerden geçerek zirkonyum şeklini alır. Bu maddenin yüzeyi leke oluşumuna karşı duyarlıdır. Kaygan bir yüzeyi olduğu için çay, kahve, sigara gibi diş rengini bozan gıdalar zirkonyum diş kaplamasını etkilemez. Ayrıca tartar oluşumuna da izin vermez. Diş yüzeyi her zaman beyaz ve temiz bir şekilde görünür. Estetik kaygı taşıyan hastalar için büyük avantaj sağlar.

Zirkonyum Dişe Uygulanırken Ağrı Olur Mu?

Uygulama esnasında küçük dokunuşlar yapıldığı için hasta çok zorlanmaz. Lokal anestezi uygulanarak yapılan işlemler zaten basit olduğundan acı ve sızı hissetmezsiniz. Yapıştırma işlemi ise en rahat kısmıdır. Tabi hekim acısından en titizlik gerektiren kısımdır.

Zirkonyum Kaplama Maliyeti

Her hastanın kendine özgü sorunu, isteği, eksiği ve fazlası vardır. Sabit bir fiyat söylemek mümkün değildir. Hasta zirkonyum kaplamayı neden yaptırıyor? Diş ve diş etine yapılması gereken tedavi var mı? Kaç adet dişe zirkonyum uygulanacak? Bu ve benzeri sorular, fiyatın değişkenlik göstermesine neden olmaktadır. İlk muayenede ortalama bir fiyat öğrenilebilir.

Tümünü Görüntüle
WhatsApp Destek